Oldalak

2012. december 5., szerda

Nintendo Wii és a virtuális valóság.



A napokban bukkantam rá egy érdekes projektre amely a Nintendo Wii (pontosabban a távirányítók) nem éppen mindennapi használatát mutatja be mint a virtuális valóság új eszközét.

Mint tudjuk a „Virtual Reality” már jó pár éve ismert, ennek ellenére tömeges elterjedésére még várni kell a csillagászati ára miatt. 

Eddig szinte kizárólag nagyobb cégek és kutatóközpontok engedhették meg  maguknak. A cikkben egy viszonylag olcsó és nagyon egyszerűen megépíthető úgynevezett „Head Track”-et mutatnak be részletes leírással, amely az oktatásban is hasznos lehet szimulációk készítésénél.

 A témában tovább kutatva, megtalálhatók azok a függvénykönyvtárak melyek segítségével a távirányítók szabadon programozhatók, lehetővé téve az M$ Xbox és M$ Windows alatti alkalmazások vezérlését.

Szükséges idő: 3-4 óra
Költség:: $80 (két Wiimote), ~ $ 20 IR-LED-ek, próba panel,elemtartó
Hardware: Két Nintendo Wii Remote, Anaglyph 3D szemüveg (vörös / ) vagy Zalman 3D Monitor, kompatibilis számítógép Bluetooth adapter

Ezek a kellékek hazai boltokból is beszerezhetők kevesebbért is.
Pl. Wii Remote (nem motion plus-os ,de az nem is kell) 6-8000 Ft, szemüveg 3D-s mozik belépő árában benne van de készíthető is, Bluetooth adapter kb. 1000 Ft, elem tartó <100 Ft, próba panel 100-200 Ft, IR ledek <2000 Ft.

A cikk megjelenésének helye is elgondolkodtató... :D
(msdn = Microsoft Sotware Developer Network)

Részletek videóval itt: http://channel9.msdn.com/coding4fun/articles/Wiimote-Virtual-Reality-Desktop

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése